Завантажити ще

Екстенісист Сергій Стаховський розповів, як потрапив до елітного спецпідрозділу СБУ

Екстенісист Сергій Стаховський розповів, як потрапив до елітного спецпідрозділу СБУ
Фото: facebook.com/sergiy.stakhovsky.79

Колишня перша ракетка України Сергій Стаховський розповів, як потрапив до елітного спецпідрозділу СБУ "Альфа". В інтерв'ю УП 38-річний екстенісист сказав, що, крім поліграфа, пройшов повний бекграунд-чек.

- Пам'ятаю, коли мені сказали, що треба написати життєпис, то у зв'язку з тим, що в принципі з 12 років я жив не в Україні, по пів року не бував в Україні і потім все своє доросле життя прожив за кордоном, то думаю, що їм було дуже цікаво це все розгрібати, - зазначив він. 

Стаховський додав, що пройшов лікарську перевірку в шпиталі СБУ, психолога та психіатра. Наразі в групі працює на лінії зіткнення. 

- У нас є розрахунок міномета, є розрахунок FPV – вони можуть працювати, як у тандемі, так і автономно. Я був під'єднаний більше до частини FPV, як інженер-споряджувач дронів. Влаштовуєш бойову частину на дрон, вставляєш в неї електродетонатор, під'єднуєш до мережі і запускаєш його в повітря, - розповів екстенісист.

Стаховський сказав, що радий потрапити до “Альфи”, тому що “ЗСУ, на жаль, це машина, яка все ще є радянською”.

За словами Сергія Стаховського, зараз дуже важливо знайти правильні мотиваційні слова для українців, щоб вони активніше мобілізувались.

- Мотивація може бути хоча б пов'язана з якимось певним терміном. Умовно кажучи, мобілізуємо людей, кажемо: ви там півтора місяця навчаєтесь, чотири воюєте, два місяці ви вдома, і так далі. Людям треба розуміти, на що вони підписуються. Тому що зараз, якщо ти підписуєшся, ти розумієш, що ти їдеш в один кінець. І ти там воюєш, допоки тебе не вб'ють. І це фігова історія. Так воно не має бути, - підкреслив він.

  • Сергій Стаховський у січні 2022 року завершив спортивну кар'єру. З початком повномасштабної війни приєднався до територіальної оборони Києва. Згодом служив у мінометному взводі в складі 4-ї окремої бригади швидкого реагування Нацгвардії, разом із якою брав участь в обороні Бахмута. У середині лютого 2024 року Стаховський повернувся з Авдіївського напрямку.
  • У лютому 2023 року Сергій Стаховський розповів, що розлучився зі своєю дружиною, громадянкою Росії Анфісою Булгаковою, яка разом з трьома дітьми пари мешкає в Угорщині.