1 червня
Завантажити ще

Даяна Ястремська залишила на телекамері послання Україні після виходу до півфіналу Australian Open

Даяна Ястремська залишила на телекамері послання Україні після виходу до півфіналу Australian Open
Фото: instagram.com/dayana_yastremskay

Даяна Ястремська після своєї історичної перемоги у чвертьфіналі Australian Open - 2024 написала на телекамері “Пишаюся народом України, який бореться”. Відео опублікували у соціальних мережах Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу. На пресконференції після перемоги над 19-річною чешкою ​​Ліндою Носковою 23-річна тенісистка з Одеси пояснила, що адресувала своє послання захисникам України.

- Якщо ви зрозуміли, що я написала, це було про українських бійців, якими я дуже пишаюся. Вони дійсно заслуговують на величезну повагу. Я завжди намагаюся щось написати для України, про Україну. Я думаю, що це моя місія тут… Це важко сказати словами. Я просто намагаюся дати сигнал Україні, що я справді нею пишаюся, – сказала Ястремська.

  • 24 січня Даяна Ястремська стала першою українською тенісисткою, яка пробилася до півфіналу Australian Open – одного з чотирьох турнірів Великого шлема. До цього лише Еліна Світоліна проходила у півфінали турнірів Великого шлема – на Вімблдоні у 2019-му та 2023 роках, а також на US Open у 2019 році. Також Ястремська стала першою за 46 років (з 1978 року) тенісисткою, яка дійшла до півфіналу Australian Open, розпочавши турнір з кваліфікації.
  • Даяна Ястремська після кожної гри на Australian Open - 2024 у Мельбурні залишала написи про Україну на екрані телекамери. Після перемоги у першому колі турніру вона написала на телекамері «Слава Україні».
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Tennis (@tennischannel)