Завантажити ще

Фехтувальниця Ольга Харлан заявила, що поїде на Олімпіаду-2024

Фехтувальниця Ольга Харлан заявила, що поїде на Олімпіаду-2024
Фото: facebook.com/Ольга Харлан

Українська фехтувальниця Ольга Харлан разом із командою розпочала підготовку до Олімпійського відбору. В інтерв'ю "КП в Україні" спортсменка розповіла, що збірна наразі посилено тренується для чемпіонату світу у Мілані та Гран-прі у Тунісі. За словами Харлан, зараз потрібно бути підготовленим не тільки фізично, але й емоційно, що дуже нелегко через війну в Україні.

- Дуже важливо бути емоційно та ментально стабільними, працювати з цим. Тому це завдання №1 - морально підійти до кожного старту і відбору. І, звісно, не зважати на те, що це відбір, а просто фехтувати і робити, що ти можеш, не накидати на себе цей пресинг, мовляв, це відбір і вирішується моє життя. Ні, цього не хочеться. Хочеться робити свою роботу, отримувати від неї задоволення і бути впевненою, що у 2024 році поїдемо на Олімпіаду. Ми на це налаштовані, інших варіантів немає, – зауважила спортсменка. - Для нас важливий цей сезон, бо у березні-квітні починається олімпійський відбір. Тому ось і працюємо. Намагаємось абстрагуватися від всього, пробуємо якось жити з цим.

Харлан додала, що мріє виграти ще одну золоту медаль для України.

- Зараз - принести ще одну олімпійську медаль для України. Залишити після себе спадок. Щоб не завершувалося фехтування після Харлан. Щоб виросла нова зірка, і не одна, щоб розвивалася і була на світовому рівні. З цим якось наразі важко. Нове покоління відрізняється від нашого, на жаль. Наше покоління було більш серйозне, - уточнила фехтувальниця.

Ользі Харлан 32 роки. Родом з Миколаєва, але наразі живе та тренується в Італії. Вона олімпійська чемпіонка у командній шаблі Пекіну-2008, срібний призер Олімпіади у Ріо-2016 у командній шаблі. В індивідуальній першості двічі ставала бронзовою призеркою ігор – у Лондоні-2012 та Ріо-2016. Після поразки на Олімпіаді в Токіо взяла паузу у кар'єрі. Зустрічається з італійським фехтувальником Луїджі Самеле. У 2021 році взяла участь у проєкті "Танці із зірками", де посіла друге місце.

 

Новини по темі: Олімпіада Ольга Харлан